László Viktória: +3620 2 089 249
önmagunk szeretetteli megközelítés nem önző szörnyeket teremt

A jó, amit éppen nem érzel

Emlékszem, olyan nagyon hideg volt aznap, és már késő is volt, talán éjszakai busszal mentem haza éppen, és amikor át kellett szállnom, vacogtam. Fáradt is voltam akkor nagyon, mert 12 órát dolgoztam, és alig pihentem valamit. Igazi vesztesnek éreztem magam.

Nem vigasztalt, hogy hazafelé tartok, és hogy otthon meleg van, meg hogy reggel kivételesen be sem ágyaztam, mert már akkor tudtam, hogy későn érek már haza. Tudtam, hogy vár rám a puha, meleg, finom, vetett ágy, és alhatok majd másnap tovább. És még felsorolhattam volna egy csomó mindent, hogy mi vigasztalhatna, az pedig pláne nem segít ilyenkor, ha arra gondolok, hogy van aki fáradtabb nálam éppen, vagy beteg (én csak kicsit voltam akkor az), meg éhes (az meg egyáltalán nem voltam)… Mások szenvedése nem tölt el elégedettebbséggel, inkább az együttérzést hozza elő, mint a vigaszt (persze abban már van erő).

Akkor jutott eszembe az, amit sokszor használok magamon vagy amikor másokkal dolgozom, és mindig egyre előbb és előbb kapcsolok, hogy

[Tweet “”Most milyen jó érzésnek állok ellen?”.”]

Mert egyetlen rossz érzés sem áll önmagában. Most nem csak arra gondolok, hogy az érzések általában csoportosan járnak (mert úgy járnak), hanem arra, hogy amikor rosszul érzem magam, vagy szenvedek egy helyzettől, akkor mindig ellenállok valami jó érzésnek is. Mindig. Kivétel nélkül.

A rosszul érzem magam nem létezik ellenállás nélkül,
mert az embert eredetileg nem arra teremtették, hogy rosszul érezze magát.

Akkor látok át egy helyzetet, akkor ismerem meg igazán, ha megtalálom azt is, hogy éppen milyen jótól fordulok el. És itt most nem arra gondolok, hogyan manipulálhatnám bele magam valami jó érzésbe, belemagyarázva, hogy nekem nem is olyan rossz most, hanem arra, hogy lássam meg, mennyit és mit ér nekem az a rossz érzés.

Én akkor ott ellenálltam annak az érzésnek, hogy keményen dolgoztam. Ellenálltam mindannak, amit aznap szorgalmasan és lelkesen letettem az asztalra. Ellenálltam annak, hogy mennyi mindent tudok, hogy van bennem kitartás, van bennem erő, van bennem szándék, hogy sokat adtam sokaknak és értéket teremtettem.

Ekkor pukkadt ki a rossz érzés lufija. Ekkor léptem ki az önsajnálat, az erőtlenség, a gyengeség gödréből mégpedig könnyedén. Tudom, látom, érzem, hiszem, tapasztalom, hogy a saját magunk megbecsülése, hogy önmagunk szeretetteli megközelítése mennyit számít. Nem önző szörnyeket teremt, hanem olyan embereket, akit jó dolgokat akarnak tenni, akik megtalálják és megosztják a saját erejüket, a saját hangjukat, a saját csodájukat, és mások javára fordítják, mert ez a világ legtermészetesebb dolga, és mindenki ezzel az igénnyel a szívében születik.

önmagunk szeretetteli megközelítés nem önző szörnyeket teremt

 

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu