László Viktória: +3620 2 089 249
A szexuális zaklatás és a pénztelenség összefüggése

A szexuális zaklatás és a pénztelenség összefüggése

A szexuális zaklatás és a pénztelenség összefüggése

Emlékszem, hogy mennyire szíven ütött, amikor a nők és a pénz viszonylatában először találkoztam azzal a gondolattal, hogy a szexuális zaklatás és a pénzügyi problémák összefüggenek. (Sajnos nem emlékszem már, hogy hol volt pontosan, pedig elkezdtem kutatni a forrást.)

Ez egy olyan gondolat volt, ahol szinte felkiáltott bennem valami, hogy “Figyelj oda, ez most fontos!!!!”. Aztán a segítő munkámban és a beszélgetéseimben már tudatosan figyeltem a mintákat. És persze ott volt a saját “élményem is”. És olyan könnyű volt észrevenni a jeleket. A hasonlóságokat a pénzhez való viszonyban, a szűk(ös)ség adta komfortzónákban, az élethez való védekező hozzáállásban.

Az eredeti cikk alapgondolata az volt, hogy a pénz és a szexualitás központja a medencében, a kettes csakrában van, és amikor ez a csakra nem működik kiegyensúlyozottan vagy zártabb, akkor az kihat arra, hogy mennyi bőség és életenergia tud áramlani az életünkben.

Én egy kicsit jobban szeretem “földhöz ragadtabban” megvizsgálni a dolgokat és mintákat, hagyni, hogy az élet (magasabb én) elhozza azokat a történeteket, embereket, tapasztalatokat, amik segítenek letisztázni, megismerni a dinamikákat, működéseket. Szeretném megosztani veled, hogy mire jutottam.

Mik azok a fő korlátok, amiket egy szexuális zaklatás hatására felépíthetsz az életedben?

 

1. Össze kellene húznod magad. Láthatatlannak kellene lenned.

 

Jó lenne valahogy lezárni magad. Kevesebb teret igyekszel elfoglalni. Azt érzed, hogy el kell kerülnöd a veszély zónákat. Az lenne a legegyszerűbb, ha mások talán nem is vennének észre. Be akarsz simulni a környezetbe. És elkezdesz “visszavenni” abból, aki esszenciálisan vagy. Mert ha feltűnsz, akkor veszélybe kerülsz.

Ilyenkor az a belső hang, ami a veszélyekre figyelmeztet, ami kritizál, ami meg akar nyirbálni (csak a te érdekedben, persze), az felül a trónjára, amit te adsz neki, és onnan igyekszik mindenáron megakadályozni, hogy ragyogj, tündökölj, felszabadultan élj. Hiszen az veszélyes. Csakhogy a bőség áramlása összefügg azzal, hogy te mennyire engeded meg magadnak az áramlást, ragyogást, felszabadultságot.

így működik a bőség

2. A saját hatalmad és erőd megtagadása

 

Zaklatás áldozataként gyakran mélyen él benned egy olyan meggyőződés, hogy ártalmas hatással vagy a világra. Hogy te tehetsz arról, hogy egy másik ember “nem bírt magával”. Minden a te hibád. Felelősnek érzed magad mások érzéseiért. És ha élnél a hatalmaddal, az erőddel, annak minden bizonnyal katasztrófa lenne a vége. Hiszen benned nem lehet bízni. Ahányszor boldogtalansággal találkozol, azt magadnak tulajdonítod, és újra és újra megerősítve érzed magadban azt, hogy valami baj van veled.

Ez pedig értelemszerűen megakadályozza, hogy valóban megéld azt, aki vagy. Hogy megtanuld képviselni magad a világban. Hogy megbízható struktúrát építs a képességeidnek, “ajándékaidnak“, mindazoknak az értékeknek, amiket egyedül te adhatsz át. Ez pedig veszteség a világnak. És ha veszteséget “adsz” a világnak, akkor az az anyagi lehetőségeid korlátaiban is gyakran megnyilvánul.

 

3. Nem tudod kezelni a határaidat

 

Amikor erősen megsértik a határaidat (pláne, ha rendszeresen, és fiatal korban), akkor gyakran erősen sérül az a megismerésed, hogy mi is jelent benned nemet, és mi igent. Nem tudsz igazán eligazodni abban, hogy mit akarsz valójában, és mit nem. Ahogy abban sem feltétlenül, hogy mire mondj nemet és mire igent. A határaid lehetnek “lyukacsosak” és lehetnek “falszerűen sűrűek” és ez a kettő váltakozhat is, miközben te egyikben sem találsz sem biztonságot, sem erőt. Amikor a pénzügyeid menedzseléséről van szó, a határaid mintázata itt is visszaköszön. A lyukas zseb, a szűk keretek megmutatkoznak a bankszámlád állásában is.

 

4. A tehetetlenség lesz az alapélményed

 

Amikor áldozat vagy, és elszenvedsz valamit, ami mély nyomot hagy a világodban, az rengeteg tehetetlenséget generál benned. Nem érzed azt, hogy lenne választásod. Nem érzed azt, hogy elég vagy. Nem érzed azt, hogy van erőd, hogy bármi múlna rajtad, hogy képes lennél változtatni. Sőt… rengeteg mindent nem érzel.  Ez a bénultság sokszor elkísér, és gyakran pont akkor “határozza meg” az érzéseidet, amikor arról van szó, hogy együtt érezz magaddal, hogy támogasd, szeresd magad. Ahhoz, hogy ezen a bénultságon áttörj extra erős érzésekre van szükséged. Ez pedig gyakran szomorúság, fájdalom, félem, düh… Ilyenkor nagyon erős érzéseknek érzed kiszolgáltatva magad. Képes vagy új mintát kialakítani, enyhíteni ezt a bénultságot, és akkor ez a szélsőségesség is csökkenni fog. Ettől a pénzügyi helyzeted sem mutat majd olyan szélsőséges viszonyokat.

 

Hogyan tudsz a bőségnek több lehetőséget teremteni ahhoz, hogy beáramoljon az életebe?

 

A pénz energiája egy önmagában semleges energia. Se nem rossz, se nem jó. Nem jutalom, ahogy a hiánya sem büntetés. A pénz egy “jelzőeszköz”, ami megmutatja, hogy hogyan állsz az önszeretettel, hogy merre érdemes haladnod, és hogy a kapcsolódásaidban hol vannak a gyógyulásra váró elemek. Kérlek, tedd fel magadnak egyesével ezeket a kérdéseket, és hagyd hogy őszinte válaszok, érzések mutatkozzanak meg benned válaszként. Iránymutató és életformáló válaszokat fogsz kapni.

Mi lenne akkor, ha az élettől fizetést kapnál azért, hogy mennyire élsz teljes életet? Szerinted mennyit keresnél?

Mi lenne, ha bónusz járna azért, amikor jól bánsz magaddal?

Mi történne, ha akkor, amikor ragyogsz, az élet visszaragyogna rád?

Mi lenne akkor, ha mindaz az érték (nem az az áldozat, hanem az az érték), amit a világnak adsz a befektetési alapod lenne?

Mennyi lehetőséget, csatornát és belépési pontot adsz az életnek ahhoz, hogy a lehető legtöbb pénz áramoljon hozzád?

És mennyit venne el tőled az élet akkor, amikor folyamatosan olyan helyzetekbe kényszeríted magad, amik rosszul esnek a testednek és a lelkednek?

 

Ideje átformálni azt a képet, amit a pénzedről, az erődről, az örömödről és a bőségről alkottál!

 

Minél többet beszélek az emberekkel, és minél többet tapasztalok a pénzről, annál fontosabbnak érzem, hogy beszéljek róla, hogy támpontokat, gyakorlatokat mutassak, mert magamban tartani mindezt senki javát nem szolgálja.

Ezért hoztam létre a Szex és Pénz és Rock&Roll programomat is. Mert szükség van rá, hogy mindazok a régi minták, amik már nem szolgálnak, felszabadulhassanak, és helyettük új, építő, mindenki javát szolgáló választásaink lehessenek.

Ragyogj!

Vedd észre, hogy mennyi mindent adhatsz akár most is!

Adj magadnak is, ne csak másoknak!

Van erőd! Használd, és adj belőle!

Teremts értéket, és add át az ajándékaidat!

Hallgasd meg és hallasd a hangod!

Mondj akkor nemet és akkor igent, amikor azt érzed!

És ha úgy érzed, hogy ezek a gondolatok másoknak is hasznára válhatnak, kérlek oszd meg ez a bejegyzést!

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu