László Viktória: +3620 2 089 249
Az egymillió eurós kérdés

Az egymillió eurós kérdés…

Tudom, mennyire könnyű letérni arról az útról, ami igazán veled rezonál. Mintha az a hang, ami mutatja az irányt, egy óriási hangzavar kellős közepén lenne, villogó fények között.

Néha egészen erős inger, drasztikus változás, akár egy betegség szükséges ahhoz, hogy észrevedd, mennyire fogva tartott egy illúzió, egy erős köd, és mennyire eltávolodtál saját magadtól, a legbelső célodtól.

Úgy szoktam ezt megmutatni, hogy olyan, mint amikor egy olló szétnyílik. Az egyik szára az eredeti, veled harmonizáló út. A másik szára az, amit élsz. És ez az olló nem szeret nyitva lenni. Először kisebb jelzéseket ad neked. És egyre többet kell erőlködni, hogy megtartsd az irányt. Fárasztó. Fáj.

De a külvilág, és az a belső kritikus, ami a szintén a külvilágból merítette a bölcsességét, azt mondja neked, hogy ez a helyes út. Ez a biztonságos. Hogy nem lehet más. Nem lehet könnyebb, természetesebb. Hogy ha neked így nem jó, akkor nem jól érzed, vagy túl magasak az elvárásaid.

Nemrég, amikor elkezdtem edzésekre járni. Kiderült, hogy a bal vállam gyengébb, sokat kompenzál. Ami igazán megdöbbentett, az az volt, hogy nem jól éreztem, hogy mikor vízszintes a vállam, hogy mikor van harmóniában. Annyira természetessé vált, hogy ferdén tartom, hogy azt gondoltam, és azt is éreztem, hogy az az egyenes. Újra meg kellett tanítanom magamnak, hogy mit jelent a vízszintes, hogy érezzem, mikor működöm az erőm teljében igazán.

Az egymillió eurós kérdés

Hogy kerül ide az egymillió euró?

 

Az egyik leggyakoribb téma, amivel felkeresnek, pont az út elvesztése. Hogy merre tovább? Amikor érzed azt, hogy valami nem stimmel, és tudod, érzed, hogy változásra van szükséged, de nem tudod, hogy mi is az a változás, mi is az az irány?

Mi lenne, ha ahelyett, hogy megvárnád, hogy valami drasztikus, erős változás eltaláljon, adnál egy keretet magadnak, amiben szabadon elképzelhetnél bármit?

És íme a keret: Mi történne, ha hirtelen nyernél egymillió eurót / 300 millió forintot?

Azért is merem ezt megkérdezni, mert az, hogy engem olvasol, azt is jelenti egyben, hogy szeretnéd, ha az életed sokat adhatna. Hogy fontos neked a világ, és mások boldogsága.

És habár eleinte talán kivennél egy nagy és élvezetes szabadságot az életedből, idővel ez nem lenne elég. Akarnál valamit kezdeni, ami épít, ami teremt, ami ad. Nem kell, hogy ez munka legyen. Lehet, hogy a te boldogságod nem egy hivatás, vagy karrier. Talán mobilabb, mint amit megszoktál.

De most, hogy van egymillió euród, bármit választhatsz magadnak. És van tere annak, hogy meggondold magad, hogy hibázz…

Mint minden gyakorlatnál, amit javasolok, az adja a legtöbbet, ha szabadon tudod hagyni a fantáziádat. Mindaz, ami kinyílik egy ilyen alkalommal, nem kötelező rád nézve, nem egy elhatározott jövőkép. Egyszerűen egy sokoldalú, színes, gazdag lehetőséghalmaz, amiből kedvedre mazsolázhatsz, ha akarsz. Amikor így tudod venni, könnyebb közelebb kerülni mindahhoz, ami alig várja benned, hogy megmutathassa magát.

A gyakorlat

 

Nyertél egymillió eurót.

Szabad vagy.

Milyen érzés?

Megkönnyebbülés? Stressz? Csak hagyd, hogy jöjjenek az érzések, egymás után, és amikor nagyon elvinnének, gyengéden térj vissza a képhez, hogy nyertél 1 millió eurót.

 

Képzeld el magad egy év múlva!

Mi vonz igazán?

Merre jársz?

Milyen emberekkel vagy legszívesebben?

Mivel szeretnéd tölteni az idődet?

Tanulnál? Tapasztalnál? Dolgoznál? Alkotnál? Visszavonulnál kicsit?

 

És mi a helyzet 3 év múlva?

A kérdések ugyanazok. Nézz körül!

Milyen a környezeted?

Mi tesz boldoggá?

Kikkel vagy?

Hol vagy?

 

És 10 év elteltével?

Ahogy azt korábban írtam, mindez egy lehetőség, hogy jobban megismerd, mi tesz boldoggá. Nem azt jelenti, hogy erre kell menned, ezt kell megvalósítanod. Ugyanakkor az is lehet, hogy bizonyos prioritásaid tudatosabbakká válnak, és egy-egy döntési helyzetben ez segíthet neked.

Ez a gyakorlat arra is alkalmas, hogy felfedje azokat a bőségblokkjaidat és hitrendszereidet, amiknek korábban nem voltál tudatában.

Mi történne veled, ha lenne egymillió euród?

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu