László Viktória: +3620 2 089 249
Jóval több vagy, mint amit magadról gondolsz, pozitív idézet

Jóval több vagy, mint amit magadról gondolsz

A legjobbat akarjuk. A legjobbat magunknak, és a legjobbat másoknak. A döntéseinket igyekszünk racionálisan meghozni, az ismeretek teljes birtokában. Ilyenkor a listán a szívünk és a megérzéseink gyakran az utolsó helyre kerülnek. Nem azért, mintha nem lennének fontosak, hanem mert nem ismerjük a helyüket és a jelentőségüket az élet motorjában, így a döntéseink nagy részét bármennyire igyekszünk okosan meghozni, mégis gyakran a teljes képre nézve vakon tesszük. Minél inkább kizárjuk a belső hangunkat a racionalitás jegyében, annál hmmm… kevésbe lesz bölcs a döntésünk. Mintha azt gondolnánk, hogy egy jéghegy akkora, amekkora része a vízből látszik.

Minél nagyobb hatással van egy döntés az életünkre, annál inkább igyekszünk a kockázatokat a minimumra szorítani, és a belső hangunkat, a szívünk szavát kihagyni, hiszen nem logikusak, nem kiszámíthatóak, nem racionálisak. Gyakran a kifelé, másoknak adott szeretet és útmutatás nagyon jól működik az életünkben, csak akkor nem tudjuk ugyanolyan prioritásként kezelni, ha saját magunknak kellene szólnia. A saját prioritási sorunkban az önszeretetet hajlamosak vagyunk hátra sorolni. Persze ez az egész könyv erről szól, de itt most kiemelnék egy különösen érdekes okot:

[Tweet “Alábecsüljük a saját jelentőségünket az élet és a világ menetére vonatkozóan,”]

míg másokét hajlamosak vagyunk felnagyítani.

A szívünk és a belső hangunk pedig pontosan tisztában van azzal a teljes potenciállal, ami az életünkben rejlik, és aminek gyakran csak a töredékét hagyjuk megnyilvánulni. Minden olyan választással, amikor nem vesszük figyelembe a saját utunkat és próbálunk a külső körülményekhez, mások teremtéséhez és szabályaihoz alkalmazkodni vagy nem vállaljuk fel a döntésünk okozta fájdalmas hatást (például benne maradunk egy nem működő kapcsolatban, nem állunk a saját lábunkra, elnyomjuk a tehetségünket…) akkor veszítünk, és ha mi veszítünk, veszít a világ is. Amikor nem lépünk tovább, amikor csendben maradunk, amikor alkalmazkodunk, amikor kompromisszumokat kötünk, akkor meghalnak azok a jövők, amik abból a döntésből indulnának.
Persze lehet, hogy ezzel a veszteséggel talán soha nem szembesülünk. És a kétségeink akár azt is elhitetik velünk, hogy tragédiákat kerültünk el. Azt gondoljuk, hogy amikor a saját szívünk és belső hangunk ellenére döntünk, az kis áldozat, és egy nagyobb jóért cselekszünk vagy legalább azért, hogy a dolgok ne változzanak, de az igazság az, hogy fogalmunk sincs, hogy mit veszítettünk, hogy mi szolgálja a nagyobb jót, és a változás nem áll meg.

Gondoljunk bele egy kicsit abba, hogy akkor is ugyanezek lennének a választásaink, ha tisztában lennénk azzal, hogy mi teljes, egyedülállóan különleges lények vagyunk, akik csodákat teremtenek, akik egy szebb, szeretetteli világot építenek, hogy olyan áldásokkal és ajándékokkal érkeztünk erre a világra, amikkel egy boldog jövőt lehet létrehozni, ha valóban hagyjuk?

[Tweet “Szerinted lehet mennyországot építeni kompromisszumokra, elnyomásra, hazugságra,”]

alábecsülésre, ítélkezésre és manipulációra…? Vagy szívből kell kiindulnia, igaznak és hitelesnek kell lennie?

Mindaddig, amíg nem tanuljuk meg magunkat szeretni, nem tudunk tisztán szeretni másokat sem. Mindaddig, amíg nem fogadjuk el magunkat értékesnek, csodásnak, különlegesnek, addig az áldásaink, értékeink és ajándékaink nem kerülhetnek ki a világba, nem segítenek sem nekünk, sem másoknak egy boldogabb jövőt felépíteni. Ez a jövő most is ott van bennünk. Benned is. Mint ahogy egy virágmagban már most is ott van az egész virág.

virág idézet

Részlet A kulcs az életedhez című készülő könyvemből.

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu