László Viktória: +3620 2 089 249
Hogyan alakíts ki egészséges kapcsolatot a testeddel?

TE és a TEsTEd. Hogyan kezdd el szeretni a tested és alakíts ki vele egészséges kapcsolatot?

Ezt a bejegyzést mindenkinek szánom, aki szeretné jobban érezni magát a testében. Férfiaknak ugyanúgy, mint nőknek. Mert nem csupán nők szájából hallok szomorúságot és csalódottságot, amikor a testükről van szó.

 

Mi történik veled, amikor nem szereted a tested?

 

Képzeld el egy pillanatra, hogy a tested ott van melletted. Pont úgy néz ki, mint  te. És mindazt, amit amúgy “csak” gondolni szoktál róla, most jól ráöntöd. Az összes csalódásodat, fájdalmadat, dühödet, amiért nem olyan, amilyennek te akartad, hogy legyen.

És most tedd ehhez a bűntudatodat és a szégyent, amit esetleg amiatt érzel, hogy nem gondoskodsz róla.

Vagy az is lehet, hogy mélységesen nem érdekel a tested semmilyen reakciója, véleménye. Vagy azt teszi neked, amit mondasz neki, vagy addig erőszakolod, ameddig nem változik olyanná, amilyennek te akarod?

Szerinted, a tested boldogabb bármelyiktől? És te? Szerinted, ettől jobb lesz a kapcsolatotok? Szerinted, hová vezet, ha ebben maradtok? Ki tudtok teljesedni? Képesek vagytok szárnyalni? Együttműködni?

 

egészséges kapcsolat a testeddel

 

Ha egészséges, jól működő kapcsolatot akarsz a testeddel, akkor tényleg szeretned kell?

 

Tudom, hogy mennyire az a “normálisnak tartott” állapotunk, hogy nem szeretjük a testünket. És leginkább az, hogy ahhoz, hogy meg akarjuk változtatni, akár akarja, akár nem.

Elég nagy kérés lenne, és sokak számára akár elérhetetlennek tűnne, ha most azt mondanám, hogy márpedig szeretned kell a tested ahhoz, hogy egészséges, építő kapcsolatod lehessen vele.

Szerencsére nem csak az a két választásod vagy, hogy vagy szereted a tested, vagy nem.

 

Milyen választásod van, ha szeretnél egészséges kapcsolatot kialakítani a testeddel, de nem tudod még szeretni?

 

egészséges kapcsolat a testeddel

Van valami, ami alapvető az egészséges kapcsolathoz a testeddel,  és az egyik legfontosabb lépcsőfok a test szeretete felé. Ez pedig a TISZTELET.

Hogy adsz-e tiszteletet a testednek, azt te választod meg. Egy döntés. Jobban mondva sok döntés, sok alkalom, amikor azt választod, hogy tiszteletet adsz a testednek.

Kezeld úgy a TEsTEd, mintha MEGÉRDEMELNÉ a tiszteletet, mert már rengeteget tett és ebben a pillanatban is tesz érted. Adott neked, táplált, segített, hogy elérd a céljaidat. Ott volt NEKED a nap 24 órájában. És bármit is csinálsz, és bármit is teszel vele, neki nincs más választása, mint veled lenni. Tudsz neki ezért tiszteletet adni?

Amikor megállsz akár a belső, akár a külső párbeszédedben, akár a cselekedeteidben, és a tiszteletet helyezed előtérbe.

Azaz amikor bántanád a tested, kijelented, hogy erre nem vagy hajlandó.

Amikor megpróbálsz párbeszédbe bonyolódni vele (ajánlom neked Dr. Buda László – Mit üzen a tested című könyvét ehhez), mert a magadra erőszakolt döntések helyett azt kezded el keresni, ami mindkettőtök (TE és a TEsTEd) számára jól működik.

Amikor aktívan teszel azért, hogy jobb legyen nektek. Mert számításba veszed, és nem csinálsz úgy, mintha nem lenne a részed, mintha nem tartozna hozzád.

Nagyon jól emlékszem arra, amikor a tiszteletnek és a szeretetnek az alapjait egy szomatodráma gyógyító napon együtt letettük a testemmel. Le is írtam ezt itt egy blogbejegyzésben.

Hogy menni fog ez mindig, onnantól, hogy eldöntötted, ez a tisztelet, és annak megnyilvánulásai prioritást kapnak?

Bár azt mondhatnám, hogy igen, de az a helyzet, hogy sokkal valószínűbb, hogy nem.

És ez teljesen rendben van így. Néha sikerül. Néha nem. De tarts ki! Olyan ez, mint egy edzés. Csak most a hozzáállásodat edzed.

Válaszd egyre többször a tiszteletet. Amikor csak eszedbe jut! És ne bántsd magad amiatt, amikor nem jön össze. Csak próbáld meg észrevenni.

Hogy tudsz a TEsTEdnek most, ebben a pillanatban tiszteletet adni? Akár csak egy kis hálával. Vagy egy választással. Vagy egy kis aktivitással. Vagy pont egy kis pihenéssel, hogy regenerálódhasson, és újra tudjon neked adni.

A TEsTEd veled együtt él, lélegzik, mozog. A tiéd. A tisztelet, amit neki tudsz adni, téged is épít. erősíti a kapcsolatot saját magaddal.

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu