László Viktória: +3620 2 089 249
Miért választod a szenvedést a boldogság helyett?

Miért választod a szenvedést a boldogság helyett?

Miért választod a szenvedést a boldogság helyett?

Mégis miért választanád a szenvedést a boldogság helyett? Vagy a félelmet? A tehetetlenség érzését? A kétséget? A fájdalmat? Mégis megteszed. Nem csak te egyedül. Megtesszük mind. Én is. Egyre ritkábban ugyan, de néha én is fülöncsípem magam. De miért?

A válasz talán furán hangzik, de igaz. Azért, mert azt ismered. Ismered a szenvedést, a kételkedést, a félelemet, a fájdalmat, a tehetetlenséget, az önmagad lebecsülését… Megtanultad, hogy az életed részei. De nem ismered az erőd, a boldogságod, a hatalmad, az egységed, ezért nem adsz nekik teret

Persze most mondhatod azt, hogy miért ne ismernéd a boldogságod, az erőd… hiszen voltál már boldog, voltál erős, érezhetted a hatásod. De a helyzet az, hogy ezek csak kóstolók voltak, és mindig visszaestél. Ha összeadod azokat az alkalmakat, amikor azt érezted, hogy igazán egységben vagy, hogy boldog vagy, hogy jó helyen vagy jó időben, hogy képes vagy meghatározni az életed irányait, akkor vajon ez mekkora részét tenné ki az életednek? És mekkora részt kap a félelem, a fájdalom, a tehetetlenség, a kétség?

Sokunknak a szenvedés, a bizonytalanság, a félelem, a kisebbrendűségű érzés a komfortzónánk. Úgy kapaszkodunk beléjük, mintha mentőövek lennének. De miért?

Mert az a te,

 • aki erős
 • aki ismeri és tudja, hogy merre haladjon az életben
 • aki hajlandó kockáztatni és cselekedni azért hogy boldog legyen
 • aki azt választja, hogy megéli mindazt, ami benne van
 • aki mer érezni
 • aki tudja, hogy megérdemli a boldogságot
 • aki nem éri be kevesebbel
 • akinek a szeretet az élet természetes eleme
 • aki átadja az ajándékait

az a részed neked még ismeretlen. Nem hiszed el, hogy létezik, és ezért kilépni a komfortzónádból, vagyis abból, ami ismerős (még akkor is, ha nem tesz boldoggá) a világ egyik legrémisztőbb dolga. Mintha a semmibe lépnél.

Addig, amíg nem ismered ezt az oldalad, amíg nem építesz ki támogató jellegű, stabil, szeretetteli kapcsolatot saját magaddal, addig nem tudod megteremteni azt a boldog, támogató, értékes és szeretetteli életet, amire vágysz, hiszen az nem lesz elérhető választás. Nem mered azt választani, amiről a szíved mélyén azt hiszed, hogy nem létezik. Még akkor sem, ha erre vágysz a legjobban.

Ezért fontos, hogy mielőbb elkezd kialakítani a kapcsolatot magaddal. Segít, ha

 • használod a youtube gyakorlatokat és meditációkat (már készülnek az újabbak)
 • olvasol önszeretetről és önelfogadásról, hogy a tudatodban legyen, hogy ez lehetséges, élhető választás
 • gyakorold a megbecsülés perspektíváját

Ez utóbbi az egyik legegyszerűbb és leghatásosabb módszer, amit bárhol, bármikor gyakorolhatsz. Kezdj el nyitottnak lenni a saját boldog, támogató, erős oldaladra! Ez gyakran nem más, mint egy tudatos választás. Vedd észre, hogy mindazt a tudást és mindazokat az eseményeket, amik veled történnek; azt, ahol éppen az életben tartasz, mikor használod a saját magad lebecsülésére. Mert arra használod.

Amikor elkezdesz tudatos lenni a saját egyedi adottságaidra és ajándékaidra, észre fogod venni, hogy hányszor akarod rutinból lebecsülni magad. Észre fogod venni, hogy hányszor gondolod azt, hogy nem kaphatod meg amit az élettől szeretnél. Észre fogod venni, hogy hányszor érzed magad kevésnek a boldogsághoz. Mindazt, ami nem az elképzeléseid szerint alakult az életedben ennek a lebecsülés alapú nézetnek áldozod, ezzel építed a saját boldogtalanságod, félelmed és szenvedésed, és erősíted a kevésséged tudatát. Ezzel pedig nem vagy képes alapot adni magadnak egy boldog élethez.

Kezdd el észrevenni, hogy ki vagy! Kezdd el meglátni a saját teljességed a komfortzónán túl! Kezdj el megbarátkozni az erőddel és hatalmaddal! El sem hinnéd, milyen félelmetes szembesülni a saját hatásoddal, tudni, hogy akár nagy dolgokra vagy képes. Most még a félelem és erő közül gyakran inkább a félelmet választod, de ennek nem kell így lennie. Képes vagy változtatni rajta. Képes vagy letenni egy boldog élet alapköveit. Mindened megvan, ami ehhez kell. Csak kezdd el észrevenni, és ennek tudatában cselekedni. Megérdemled a boldogságot, már most is. Nem kell tökéletesnek lenned hozzá, egyszerűen “elég, ha te leszel”. Még mindig ijesztő ez a gondolat?

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu