László Viktória: +3620 2 089 249
Mikor a tiéd az az életed, azaz hogyan tedd az életed a magadévá

Mikor a tiéd az életed, azaz hogyan tedd az életed a magadévá?

Van az a felszabadító érzés, amikor tele vagy energiával. Amikor jó az élet és igent tudsz mondani mindarra, ami történik veled. Egyszerre vagy békés és egyszerre vagy izgatott. Amikor az életed a tiéd.

És van az az érzés is, amikor mintha be lennél zárva, mintha eltűntek volna a választásaid. Fáradtnak érzed magad, vagy nem érzel semmit egyáltalán. A torkodban egy óriási gombóc van, ami nem mozdul se fel, sem le. A gondolataid egy dolog körül forognak, és beszűkültnek érzed magad. Például ilyen, amikor az életed nem a tiéd.

Vess egy pillantást az életedre! De nem akárhogy! Próbálj meg olyan szemmel körülnézni most, hogy mikor a tiéd az életed, és mikor nem?

Mennyire érzed magad elevennek, élettelinek?

Szívesen teszed azt, amit éppen teszel?

Vagy inkább azzal vagy elfoglalva, hogy mi mást kellene éppen csinálnod, és mennyire másképp kellene érezned magad?

Ha szenvedsz, akkor találsz benne értelmet és értéket, vagy „csak” megpróbálod racionalizálni és megmagyarázni magadnak, hogy erre van szükség?

Hogyan tedd az életed a magadévá?

Nem akarom bemagyarázni neked, hogy az élet habostorta, és nem akarlak arra biztatni, hogy csak azt tedd, ami pillanatnyilag örömet okoz. Miért ne lehetnének céljaid, amik fontosak a számodra, és miért ne fordulhatna elő, hogy ezért most éppen nem pont azt teszed, amihez a leginkább kedved lenne, sőt…

Mégis különbség van aközött, hogy a célod birtokol-e téged, vagy te birtoklod-e a célodat?

Miért teszed azt, amit teszel? Azért mert ezt várják tőled? Vagy azért, mert Te ezt szeretnéd tenni?

És persze jogos, ha azt mondod, egy csomó olyan dolog van az életben, amit nem azért teszel, mert azt szeretnéd tenni, és mi van ilyenkor?

Vedd vissza az életed! Legyen igazán a tiéd!

Könnyebb a dolgod akkor, ha meg tudod engedni magadnak, hogy szabad légy, hogy sok választásod legyen. Amikor ez nem megy, próbáld megkeresni, hogy mi az, ami a tiéd lehet ebben, amire tudsz rezonálni, ami ad neked.

Mit tehetsz azért, hogy a helyzetben vagy a kihívásban benne legyél TE?

Találsz benne valamit, ami megmozgatja a szívedet?

Vissza tudod tenni a fókuszt saját magadra?

Amikor végképp távol vagy ettől, vagy akár elérhetetlennek tűnik az, hogy a MOSTodban benne légy, vagy benne akarj lenni, akkor keresd meg azt az első dolgot, amiben észre tudod venni, hogy VAN választásod. Akár csak annyit, hogy mit nem akarsz. Az már valami. Onnan már el tudsz indulni.

Olyan ez, mint amikor nem ér le a lábad a medence aljára és addig kapálózol, amíg megtalálod azt az egy pontot, ahonnan el tudsz rugaszkodni a sekélyebb rész felé. Végre leér a lábad, még ha csak egy kicsit is.

Sokat segít a mozgás, ha olyan mozgást választasz, amit jólesik csinálni. Amikor érzed, hogy a tested és te együtt dolgoztok. Amikor érezheted az erődet. Ne terheld túl magad! Ilyenkor ne az legyen a célod, hogy többet érj el, hanem hogy érezd, van hatásod a mozdulataidra, a valóságodra.

Találd meg a talajt a lábad alatt, hogy megtartson, hogy ne kelljen folyton kapálóznod, hogy egyszerre érezd a földet, a valóságod, az erőd, és ugyanakkor lehess mozgékony és szabad.

 

Amikor kitalálom,  hogy a következő önszeretet klub témája mi lesz, az élet mindig olyan témákat sodor elém, amik gazdagítják mindazt, amit elképzeltem, hogy az esemény még érdekesebb legyen. Ez a bejegyzés már a következő önszeretet klub: Lezárás és megnyílás témájához kapcsolódik.

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu