László Viktória: +3620 2 089 249
Hogyan válaszd ki a legjobb fogadalmat

Milyen fogadalmak segítenek igazán abban, hogy boldognak érezd magad?

Hogyan válaszd ki a legjobb fogadalmat

Tudtad, hogy fogadalom és fogadalom között különbség van? Nem is kis különbség. És ez a különbség nagyon is meghatározhatja, hogy megtartod-e, vagy inkább elállsz tőle. Jelenleg állítólag 10 újévi fogadalom közül körülbelül 9 még egy hónapig sem bírja. Emiatt a 9 miatt aztán a fogadalmaknak nagyon rossz hírük lett. Pedig ez nem is a fogadalmak hibája. És nem is feltétlenül azé, aki nem tartja be őket. Miért ragaszkodnál valamihez, ami nem csupán nem működik, de még boldoggá sem tesz.

Hogyan válassz olyan fogadalmat, ami hozzájárul a boldogságodhoz?

A módszer helyett válaszd azt a minőséget, amit keresel!

 

Tegyük fel, hogy az egyik “legnépszerűbb” fogadalomban gondolkodsz: szeretnél lefogyni 5-10-15… kilót.

Mi lenne, ha a szokásos “lefogyok 10 kilót” helyett, azt tűznéd ki magad elő, amit igazán vársz attól, hogy lefogysz 10 kilót?

Miért szeretnél lefogyni 10 kilót? Mondjuk, mert szépnek akarod érezni magad. Vagy mondjuk, mert úgy egészségesebbnek éreznéd magad. Imádod azt az érzést, hogy gyönyörű ruhákban járhatsz. Úgy gondolod, hogy úgy jobb eséllyel találhatsz magadnak társat…

Bármelyik is a kiindulási alapod, igazából egy életminőséget keresel. Azt gondolod, hogy a fogyás vezet el oda, hogy elérd ezt az életminőséget.

A fogadalmad viszont gyakran pont az ellenkezőjét adja most neked, mint amit az eredménytől végül vársz. Folyamatosan azt érzed, hogy nem vagy elég jó, elég szép, elég egészséges… Folyamatos megszorításokat vezetsz be.

Mi lenne, ha most inkább megpróbálnád azt beintegrálni az életedbe, amire végül vágysz?

  • Megfogadhatod azt, hogy naponta teszel valamit azért, hogy szebbnek érzed magad. (Pl kezdésnek olyan edzőcuccot szerzel be, amit imádsz felvenni. Megtanulod azokat a trükköket, amiktől azonnal szexibbnek érzed magad.) Több időt szánsz a sminkelésre és a hajad elkészítésére…
  • Megfogadhatod azt, hogy mindennap teszel lépéseket azért, hogy elevenebbnek és élettelibbnek érezhesd magad. Olyan blogokat kezdesz olvasni, ahol egészségesebb receptek vannak, és alig várod, hogy kipróbálhasd őket. És így kevésbé hiányoznak az egészségtelenebb ételek. Több sporttal is próbát teszel, hogy kiválaszthasd a kedvenceidet…
  • Megfogadhatod, hogy jobban odafigyelsz az öltözködésedre. Akár profi segítséget veszel igénybe, hogy mi áll jól neked. Nem bújsz el a laza cuccok mögé. És nem éred be olyan ruhákkal, amik nem igazán emelik ki a szépségedet. A súlyodtól függetlenül megérdemeled, hogy jól érezhesd magad a testedben. Talán a kiegészítőkkel és a hajaddal foglalkozol többet.
  • Ha a társkeresés a célod, akkor elköteleződsz a saját örömed és ragyogásod mellett. Esetleg a randizásról kezdesz el olvasni. Vagy beleveted magad a randizásba, azzal a céllal, hogy megtaláld, milyen helyzetekben, és milyen férfiakkal érzed jól magad. Esetleg többet jársz el otthonról…

Amikor egy életminőség mellett kötelezed el magad, mégpedig úgy, hogy napi szinten elkezded beintegrálni az életedbe, az szövetségessé teheti a változtatást, ahelyett, hogy az ellenséged lenne, hogy le kellene küzdened minden nap magadat azért, hogy a változást lenyomhasd a torkodon.

És persze ilyenkor szokták azt mondani, hogy de ha már most jó lesz nekem, akkor nem teszek eleget azért, hogy a végén egy sokkal jobb eredményt érjek el.

Azt tanultad, hogy csak sok áldozat árán érhetsz el valami sokkal jobbat. És ez valóban sokszor még működik is.

Csakhogy ezt a sokkal jobbat elérheted olyan lépésekkel is, amik nem távolítanak el saját magadtól, amik napi szinten emelik a saját magaddal kapcsolatos jó érzésedet, és veled harmóniában lévő, örömtelibb élethez vezetnek.

Az önszeretet, és a saját magaddal kapcsolatos jó érzés, olyan változáshullámokat indíthatnak el benned, amik sokkal messzebbre juttathatnak attól, amit valaha is álmodtál.

Amikor így változtatsz, nem szívod le a saját energiáidat, hanem magad mellé állítod őket. Ráadásul megtanulsz következetesen a saját jóléted érdekében cselekedni.

 

Értékeld az erőfeszítést, amit teszel

 

Amikor az 1. pontnak megfelelően választasz fogadalmakat (Tedd őket olyan kombinációba, ahogy az neked megfelel, vagy variáld), akkor a sikert nem a végeredmény eléréséhez kötöd, hanem ahhoz, hogy haladsz-e a saját boldogságod és életminőséged mellett. Ez sokkal több pozitív visszajelzést ad neked, és több energiát a folytatáshoz.

A “MÉG NEM VAGYOK OTT, ÉS MÉG TÁVOL VAGYOK A CÉLTÓL ÉRZÉS” az egyik leggyakoribb ok, amiért a fogadalmakat nem tudod megtartani. A harc kilátástalannak, elérhetetlennek tűnik, és gyakran kevés a pozitív élmény ahhoz képest, hogy a klasszikus fogadalmaknál folyton áldozatot hozol. És amikor áldozatot hozol, mindig keresed a kompenzációt valahol. (Az áldozat nem azonos azzal, hogy hajlandó vagy harcolni valamiért, és koncentrálni az erőfeszítéseidet.)

Időbe telik, hogy megtanulj magaddal összhangban cselekedni, hogy meglásd, lehet önszeretet alapon is tartós és boldogító változásokat létrehozni.

Sok következetes, és gyakran elég egyszerű lépésére van szükség hozzá. Amikor úgy érzed, változtatnál, mindig azt érdemes megkeresni, hogy milyen életminőség az, amire igazán vágysz, és azt helyezni a középpontba, mégpedig több, kisebb lépésre bontva, amik már most ezt a minőséget képviselik. Ilyenkor az erőd nálad marad, és nem egy a jövőben esetleg megtörténő eseménynek adod át.

 

Miért nem jó, ha átadod az erődet egy a jövőben esetleg megtörténő eseménynek?

 

  1. Mert nem biztos, hogy megvalósul, így az erőd egy részét örökre elvesztetted, és kevesebbnek fogod érezni magad.
  2. Mert az átadott erőd hiányozni fog a változtatás megvalósításához.
  3. Mert ha el is éred a célodat, aminek az erődet átadtad, gyakran kiderül, hogy mégsem éred el azt az életminőséget, amit igazán kerestél. Így könnyebben visszaesel a régi kerékvágásba, amiben nem szerettél lenni.

 

A legjobbakat kívánok neked minden változtatáshoz, amit az életedben szeretnél megvalósítani.

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu