László Viktória: +3620 2 089 249
Túlteljesítés - Hit, remény, szeretet

Mi a túlteljesítés árnyoldala, és mire világíthat rá?

Egy ideje minden év végén kihasználom az alkalmat arra, hogy visszatekintsek. Mióta tudatosan élem át az átmenetet egyik évből a másikba, olyan perspektívákat találok, amikre másképp nem láthattam volna rá.

Túlteljesítés - Hit, remény, szeretet

Egyik évben egy letölthető munkafüzetet is készítettem, hogy átadhassak ehhez egy kis segítséget bárkinek, akik sikeresebb és boldogabb szeretne lenni az életében.

Azóta újabb támpontokat, gyakorlatokat és inspirációkat tettem hozzá ehhez. Az, hogy a terveim, a vágyaim, írásban vannak, és megmaradnak a következő év elejéig tisztábbá teszi a képet, és követhetőbbé az utamat.

Tavaly év végén vettem észre egy érdekes tendenciát az életemben. Folyamatosan “túlteljesítem” mindazt, amit arra az évre magamnak megálmodtam.

Nem is tűnt volna fel, ha nem írom le mindezt.

Nem tűnt volna fel, ha nem veszem elég komolyan a vágyaimat és az életemet ahhoz, hogy rendszeresen megnézzem, honnan jöttem, hol vagyok, és legfőképp, hogy merre szeretnék haladni.

És habár jól hangzik ez a túlteljesítés, nagyon is megvan a maga árnyoldala, amivel érdemes tisztában lenni.

 

Miért olyan lényeges, hogy túlteljesítésnek van árnyoldala?

 

Teljesen jogos a kérdés, hogy mi a baj azzal, hogy valami jó? Sőt sokkal jobb annál, mint amit vársz.

Mi a baj azzal, hogy sokat fejlődtél, hogy több értéket adtál át, mint amiről azt gondoltad, hogy képes vagy rá?

Miért rossz, hogy többet kaptál, mint amire egyáltalán számítani mertél?

 

Mert megmutatja, mennyire korlátozott az elképzelésed saját magadról, és mindarról, amit az életedben lehetségesnek érzel.

Mert megmutatja, hogy ha te szabhatnád ki, hogy mennyi is jár neked a jóból, akkor ennél kevesebbet adnál magadnak.

Mert megmutatja, hogy a vágyaidat még mindig nem veszed teljesen komolyan, és alkudozol saját magaddal.

Mert megmutatja, hogy nem vagy képes teljesen bízni magadban.

Mert megmutatja, hogy a szíved mélyén még igenis félsz a nagy álmoktól.

 

Amikor elhatároztam, hogy januárban egy évkezdő programot tartok, sokat gondolkodtam azon, hogy mi legyen a neve. Amikor felmerült bennem a gondolat, hogy legyen 2017 – A Korszakalkotó Éved a neve, az első gondolatom az volt, hogy ez “túl nagyravágyó név”, és hogy emiatt sokakat biztosan leriasztok vele. (És valószínűleg így is van.)

De eljönnek majd azok, akik bátrak. Azok, aki szeretnének szárnyalni. Azok, akik ki akarják teljesíteni mindazokat a potenciálokat, amik bennük vannak. Azok, akik tényleg ÉLNI és TEREMTENI akarnak, és komolyan veszik azt az időt, amit ebben az életben tölthetnek. Fejlődni mindig izgalmas és félelmetes is egyszerre.

Így aztán mindahhoz az önmunkához, amit eddig egyedül végeztem évzáráskor, januárban most mások csatlakoznak majd, hogy a csoport ereje még tovább gazdagíthassa ezt a szinergiát.

Nem lesznek fogadalmak, mert a szabadság és a jelenlét adta inspirációk adják a helyes irányokat, ugyanakkor rengeteg eszközünk van arra, hogy ráhangolódjunk egy új év, egy új korszak hullámaira. Hogy egyszerűbb legyen megtalálni az utakat, világosabbak legyenek a szándékok, erősebb a belső hang.

És persze, van jó oldala is a túlteljesítésnek. Megérezheted, hogy mennyi támogatás vesz körül. Gazdagabban, erősebben és magabiztosabban mehetsz tovább. Megmutatja, hogy alkottál, teremtettél, többé tetted ezt a világot.

Emiatt pedig hálás lehetsz saját magadnak is. Az a hála pedig, amit saját magunk felé fordítunk az egyik legerősebb építőköve az önmagunkba vetett hitnek, szeretetnek és bizalomnak.

Akár velünk tartasz januárban A Korszakalkotó programon, akár nem, érdemes lehet neked is mérleget vonni az évedről. Learatni a babérokat. Termékenyebbé tenni az életed talaját, és elvetni az új év szándékainak magvait. Kár kihagyni.

Az én egyik alapvető adottságom az, hogy meglátom az emberekben a szépségüket és csodájukat. Ezt használom a sminktanácsadásokon, a szövegírásban, tervezésben és egy sokkal mélyebb szinten a segítő programokban. Olyan perspektívát, biztonságos és szeretetteli teret tudok neked kínálni, amiben eddig soha nem látott szemmel tekintesz magadra. Olyan értékeidet fedezed fel, amik eddig számodra láthatatlanok voltak, pedig hatással voltak az életedre, formálták a valóságodat. LáV

szia@azattores.hu